Hej alla hundägare!

Vad roligt att ni har hittat till vår sida. Vi är ett hunddagis som öppnade våra portar den 1 oktober 2015.  Vi har en lokal på 185 kvm som ligger i trevliga Jakriborg, strax utanför Lund, i Hjärup. Vi jobbar med hundarna i flock och har de tillsammans, i största möjliga mån. Vi har därför krav på att hundarna ska trivas med andra hundar. Vi har inrett dagiset med soffor och möbler för att det ska likna ett hem så mycket som möjligt.  Vi erbjuder hunden sällskap & lek i en lugn och balanserad miljö.  Vi har en inhängnad på baksidan av vår lokal där hundarna kan vistas lösa tillsammans.

Så här ser en dag på dagis ut

Hundar lämnas av sina ägare och skall göra detta mellan kl 7-9.30 eller enligt överenskommelse. Vi anpassar dagen efter olika anledningar som flockens och individens behov, antalet personal på plats, väder m.m Under dagen erbjuder vi alltid lek och bus ute i inhägnaden för de som vill och även koppelpromenader till de som vill och behöver det när det finns tid och
möjlighet till det. Mellan ca 12-13.30 är det lunchvila. Då får hunden medtagen lunch att äta och vi släcker ner dagiset så att de får koppla av. Vid ca 13.30 kör vi igång igen och hundarna får komma ut. Hundarna kommer att rastas i inhägnaden tillsammans i mindre eller större grupper. Vi individanpassar så att alla hundar skall trivas. Hundar som är lugnare rastas tillexempel i mindre grupper tillsammans med likasinnade och lekfulla hundar i en lekfull grupp etc.

Vi vill att dagiset ska vara som ett andra hem för hunden. Därför jobbar vi mycket med att hunden ska vara i balans och ha lugn energi inomhus och all lek och bus sker utomhus i rasthagen. Inomhus har vi just nu ca 15 soffor där hundarna får slappna av och mysa med oss :)

Hur jobbar vi och vilka krav ställer vi på er som ägare?

Vi vill ha en ärlig och öppen relation till våra kunder. Det är viktigt att bolla tankar, ideér och tips angående hunden/hundarna vi passar om dagarna. Vi tar gärna emot synpunkter från er om ni är missnöjda med något vi gör, men även på saker som fungerar bra. Har vi svårigheter med beteenden som även är ett problem i hemma miljö så kan vi ställa krav eller ge tips på vad ägaren ska jobba med. Ett beteende som visar sig bli ett stort problem i flocken och som inte tas på allvar av ägarna kan sluta med att hunden inte längre får gå kvar.
Vi jobbar med tydligt ledarskap och visar med korrigering när hunden gör eller har ett oönskat beteende och anpassar denna korrigering beroende på hur allvarlig situationen är och hur bra hunden lyssnar på det. Det kan handla om ett simpelt ljud med munnen eller en liten stöt med fingrarna. Vi belönar självklart också bra beteenden genom att ge godis, mysa, busa eller ge den tillåtelse att göra något den vill som t ex att gå fram till ett objekt m.m. På detta sätt har vi ett tydligt ja och nej språk vilket ger en väldigt positiv effekt och en lugn och harmonisk stämning i vår flock. Vi ser gärna att ni ägare håller en bra grund lydnad på era hundar även i hemmiljön för att hunden lättare ska kunna förhålla sig till våra regler på dagiset.  Tillsammans når vi framgång.

Vår roll som flockledare

Vi tror mycket på att ett tydligt ledarskap och att man tar hand om varandra i flocken. Vi tar emot hundar i alla åldrar, raser och kön och får därefter anpassa och stötta upp i flocken. Det är viktigt att hundarna vet om att det är vi som är ledarna och att det är våra regler som gäller. Vi tillåter till exempel inte att hundarna rider på varandra, står och mäter sig, stör varandra på något sätt om de vill vara ifred, vi styr vem som går ut i vilken ordning vid dörren ut till rastgården och liknande situationer.

Våra tankar om kastrering.

En del hundar har svårigheter med sitt fokus pga sin höga fortplantningsdrift. Under säsonger där många tikar löper kan suget efter mat och sömn minska markant. Hunden är stressad och har ett stort behov av att klättra i rang för att bli attraktiva på marknaden. På vårt dagis krävs det att hundarna fungerar tillsammans under alla omständigheter. En hund som inte kan koppla av är inte en glad hund. Har man inga tankar på att avla på eller tävla med sin hund är det därför en god idé att kastrera hunden då dennes instinkter inte kommer tillgodoses. En kastrering är ingen garanti till att alla oönskade beteenden försvinner, men kan vara ett sätt att få en mer lyhörd, mer lättränad och framförallt en lugnare hund.
Kastrering kan ha vissa negativa effekter som ökat aptit (viktuppgång) och i vissa fall slöhet. Pälsen kan förändras och som ibland har klåda som följd. Så om du är osäker angående kastrering så kan det till en början passa med en kemisk kastrering, och för vissa så fungerar en kemisk kastrering så pass bra att man fortsätter med endast det.  Vår erfarenhet av kastrering har uteslutet varit positiv när det gäller den mentala biten och sett utifrån den miljö vi har hundarna i. Prata gärna med din veterinär för mer råd och tips.

Praktikanter/PRAO/Arbetstränare m.m

Vi tar inte emot prao elever från grundskolan, då vi vill ge möjligheten och en plats till de som verkligen vill studera hundar och deras beteende samt kanske arbeta med det i framtiden. Därför tar vi bara emot praktikanter från gymnasiet samt personer som arbetstränar eller går någon slags hundutbildning som tex hunddagis utbildning. Så det kan komma att vistas andra människor på dagiset. Vi är alltid minst 2 st ordinarie anställda så dessa lämnas aldrig ensamma med hundarna. Egna hundar får ej tas med.
Gå gärna in och kika på bilder på vår instagram Lovethewoffpack för att få en inblick i hur lokalerna och våra dagishundar ser ut. Har ni fler frågor så är det bara att kontakta oss. Alla uppgifter hittar ni på Kontakt

Vi ser fram emot att träffa nya hundar och hundägare!

Med vänliga hälsningar
The Woff Pack – Hunddagis